sv

Vill du bala 10 ton wellpapp i timmen? På IFAT 2018 berättar vi hur

Pressmeddelande: Mässbesökare som vill effektivisera sina återvinningsanläggningar bör besöka Presonas monter (B5.351/450) och se den senaste versionen av LP 50 EH – en balpress med stor kapacitet trots att den är relativt liten till storleken.

Balpressen finns på plats mitt i montern och besökarna kan snabbt se hur denna modell kan passa i just deras anläggning och öka produktiviteten där.

LP 50 EH är den minsta modellen i LP-programmet och den nya versionen har en ECC-bandningsenhet, vilket innebär att det inte längre finns behov av stödben. Balpressens storlek innebär att den passar mycket bra i lokaler där det är ont om plats.

Men den lilla storleken innebär inte att den har låg kapacitet. Tvärtom faktiskt. LP 50 EH har en genomsnittlig kapacitet på upp till tio ton wellpapp per timme, vilket maximerar mängden material som kan hanteras även i trånga lokaler.

Denna balpressmodell kan hantera de flesta typer av material, alltifrån papper till plastfilm och PET-flaskor. LP 50 EH finns med två motoralternativ: 22kW och 37 kW. Det finns dessutom en mängd olika tillbehör och optioner till balpressen för att på bästa sätt kunna skräddarsy maskinen efter specifika önskemål.

I montern kommer representanter från Presona Sverige, Tyskland och Storbritannien att finnas på plats för att berätta hur LP 50 EH och dess större syskon i modellprogrammet kan anpassas för olika anläggningar och material. Våra representanter kommer också att förklara och demonstrera nyttan med förpressteknik vid balning.

– IFAT är Europas viktigaste evenemang för den som är seriös i sitt återvinningsarbete och vill öka effektiviteten i sin återvinningsanläggning, säger Presonas vd Stefan Ekström. Vår teknik passar perfekt på IFAT. Vi ser fram emot att visa hur våra balpressar med förpressteknik kan hjälpa återvinnare att växa och öka sin kapacitet, säger han.

IFAT-besökare kan få mer information om nya LP 50 EH genom att besöka Presonas monter B5.351/450.

Läs mer om EH-modellerna på Presonas webbplats. Vill du boka möte med någon av våra representanter på IFAT, klicka här.

Mediaförfrågningar: Kontakta Jesper Hultqvist, telefon 070-368 1138 eller jesper.hultqvist@presona.se.

 

Fler nyheter
Presona Mega - a new kind of baler

Helt ny typ av balpress gör återvinning billigare

– Vi har i praktiken satt ett turboaggregat på en balpress. Det [...]

Innovativ transportbanelösning gör det enkelt för DS Smith i Finland

2015 insåg DS Smith att de behövde byta ut sin [...]

Presona slog längst i bvse-golf

Presonamedarbetaren Stefan Lewandowski vann pris för längsta drive när

Rysk pappersjätte tänker på vikten – väljer balpressar från Presona för tungviktsbalar

Lublinskoe samlar in återvunnet papper, framförallt wellpapp men [...]

Älska din balpress!

Läs hela artikeln här.