sv

Rysk pappersjätte tänker på vikten – väljer balpressar från Presona för tungviktsbalar

Lublinskoe LLC samlar in och balar 15 000 ton återvunnet papper varje månad. Det gör Moskvaföretaget till ett av de absolut största företagen i branschen i Ryssland. Jobbet att bala dessa enorma materialmängder har anförtrotts till tre Presona LP 140 CH1-balpressar. Den senaste togs i drift sommaren 2016.

Lublinskoe samlar in återvunnet papper, framförallt wellpapp men också böcker, tidningar och tidskrifter, i Moskvaområdet. Materialet körs till företagets anläggning för att pressas till kompakta balar och därefter transporteras med tåg eller lastbil till köparna. De flesta kunderna är ryska wellpappfabriker och cellulosaföretag, men Lublinskoe säljer också återvunnet papper till företag i OSS-länderna och i EU.

Under sommaren 2016 levererades och driftsattes den senaste Presona LP 140 CH1-balpressen.

– Vi behövde ersätta en gammal Presona balpress och eftersom vi är mycket nöjda med Presonas produkter så bestämde vi oss för att köpa ytterligare en. Vi tittade inte ens på balpressar från andra tillverkare, säger Leonid Ageev, teknisk chef på den 25000 m2  stora anläggningen för återvunnet papper.

Hög balvikt framgångsfaktor

En stor andel av Lublinskoes balar transporteras från anläggningen med tåg och även för detta transportslag är balvikt en viktig framgångsfaktor för en lönsam drift. I Lublinskoes utlastning lastar man 63 ton OCC på järnvägsvagnen, en förutsättning för vettiga transportkostnader.

– Presonas balpressar hjälper oss att få balar med hög vikt samtidigt som de är helt automatiska, lättanvända, har lång livslängd och är enkla att underhålla. Det är precis de egenskaper vi vill ha hos en balpress, säger Leonid Ageev.

Precis som de andra modellerna i LP-serien så är LP 140 CH1 utrustad med Presonas unika förpressteknik. En balpress med förpressteknik använder betydligt mindre energi än konventionella balpressar eftersom all kraft används till själva komprimeringen. Presonas balpressteknik innebär enkel drift samtidigt som både slitage och ljudnivå är lägre än för de flesta konventionella kanalpressar.

Företagsfakta: Lublinskoe LLC

Grundat: 1999 (rötter från 1984, då som del av staden Moskvas återvinningsförvaltning)
Vd: Lija Murmanovna Bashashkina
Bransch: Insamling och bearbetning av återvunnet papper
Huvudmarknad: Ryssland
Anläggning: 25000 m2 stor anläggning i Moskva med lastkajer för både tåg och lastbilar.
Balpressar: Just nu tre LP 140 CH1. Den första balpressen från Presona levererades under 1980-talet.

Прочитайте, пожалуйста, вариант не русском.

Läs också: Våra bästa tips för hur du underhåller din balpress.

Fler nyheter
Presona Mega - a new kind of baler

Vill du bala billigare? Kom till IFAT 2022 så förklarar vi hur

Hemligheten bakom MP 270 MH:s höga prestanda är parallella [...]
Presona Mega - a new kind of baler

Helt ny typ av balpress gör återvinning billigare

– Vi har i praktiken satt ett turboaggregat på en balpress. Det [...]

Vill du bala 10 ton wellpapp i timmen? På IFAT 2018 berättar vi hur

Balpressen finns på plats mitt i montern och besökarna kan snabbt [...]

Innovativ transportbanelösning gör det enkelt för DS Smith i Finland

2015 insåg DS Smith att de behövde byta ut sin [...]

Presona slog längst i bvse-golf

Presonamedarbetaren Stefan Lewandowski vann pris för längsta drive när