sv

Lokalt engagemang gav fabriksbesök

I mitten av februari fick Presonas fabrik i Tomelilla besök från lokala politiker och näringsliv. Presonas stora exporterfarenhet och välrenommerade varumärke rönte särskilt stort intresse.

Besöket är ett led i Tomelilla kommuns nya initiativ för arbets- och näringslivsutveckling för att ”tillsammans och i samverkan med andra aktörer öka möjligheterna till att lösa framtidens utmaningar inom arbetsmarknadsområdet samt gynna näringslivets utveckling i kommunen”.

– Presona fick frågan om att delta i initiativet vilket vi naturligtvis tackade ja till. Det är viktigt för oss att engagera oss lokalt och uppskattar möjligheten att både få ta del av tankar och planer på området. Vi vill naturligtvis också dela med oss av de erfarenheter vi har som näringslivsrepresentant och som arbetsgivare, säger Stefan Ekström, vd på Presona.

Som ett led i arbetet fick Presona möjlighet att bjuda in andra medverkande till anläggningen i Tomelilla. Här fick de en presentation av företagets verksamhet och produkter. Det faktum att Presona är en viktig aktör med lång erfarenhet och ett välrenommerat varumärke och med en mycket stor exporterfarenhet rönte stort intresse hos delegaterna.

Bilden är tagen under rundvandringen i vår fabrik där delegaterna kunde se våra balpressar och övriga produkter ”live”. Vi tackar samtliga delegater för besöket!

Fler nyheter
Presona Mega - a new kind of baler

Helt ny typ av balpress gör återvinning billigare

– Vi har i praktiken satt ett turboaggregat på en balpress. Det [...]

Vill du bala 10 ton wellpapp i timmen? På IFAT 2018 berättar vi hur

Balpressen finns på plats mitt i montern och besökarna kan snabbt [...]

Innovativ transportbanelösning gör det enkelt för DS Smith i Finland

2015 insåg DS Smith att de behövde byta ut sin [...]

Presona slog längst i bvse-golf

Presonamedarbetaren Stefan Lewandowski vann pris för längsta drive när

Rysk pappersjätte tänker på vikten – väljer balpressar från Presona för tungviktsbalar

Lublinskoe samlar in återvunnet papper, framförallt wellpapp men [...]