sv

Bourke Waste ökar säkerheten med Presonas balpress

Det irländska återvinningsföretaget Bourke Waste Removal and Recycling Services har ersatt sin gamla balpress med en ny balpress modell LP 60 VH1 från Presona.

Den nya balpressen, som används för att komprimera wellpapp, kartong, papper, plast, mattor och diverse andra återvinningsmaterial från kommun- och verksamhetsinsamling, har ökat balningskapaciteten och effektiviserat driften. Balpressen har också medfört ökad säkerhet för driftspersonalen.

Bourkes nu ersatta balpress var gammal och otillförlitlig, krävde ständig tillsyn och åtgärder för att producera balar med tillräcklig kvalitet.

Presonas tekniker byggde om den befintliga bandgropen för att passa det nya transportbandet. Den nya balpressen, Presona LP 60 VH, kan processa upp till 10 ton/h lös well med en specifik vikt före balning på ca 30 kg/kbm.

“Bourke-medarbetarna såg vår LP-balpress för första gången på RWM 2014” berättar Matt Hawkes från Presona UK Ltd. ”Det stod snart klart att de skulle kunna förbättra sin driftseffektivitet avsevärt genom att ersätta sin föråldrade balpress med en Presona LP 60 VH.”

Högre säkerhet var en viktig prioritering för Bourke Waste. Presonas balpressar är CE-märkta och uppfyller EU: s maskindirektiv. Rörliga delar är skyddade och försedda med säkerhetsbrytare och automatisk avstängning är standard, t ex om en lucka eller dörr öppnas under drift stängs maskinen omedelbart av.

I en kommentar om den nya pressen, säger Stanley Bourke, VD för Bourke Waste Removal Ltd: ”Vi är mycket nöjda med den nya Presona-pressen. Vi är imponerade av maskinens funktion, särskilt säkerhetsfunktionen, det enkla handhavandet samt de utmärkta balar som produceras med det helautomatiska bandningssystemet. Balpressen har ökat vår produktion kraftigt och det är vi är mycket nöjda med. ”

Presonas balpressar serie LP är alla utrustade med den energieffektiva förpresstekniken. Vid jämförelse med en traditionell skärande balpress, ger detta en betydande minskning av energikostnaderna eftersom I princip hela den tillförda energin används för själva komprimeringsprocessen. Eftersom processen är mer “strömlinjeformad”, utsätts utrustningen för mindre slitage och har också en lägre ljudnivå.

Fler nyheter

Rysk pappersjätte tänker på vikten – väljer balpressar från Presona för tungviktsbalar

Lublinskoe samlar in återvunnet papper, framförallt wellpapp men [...]

Älska din balpress!

Läs hela artikeln här.

Lokalt engagemang gav fabriksbesök

Besöket är ett led i Tomelilla kommuns nya initiativ för arbets- [...]

Presona i Recovered Fibre News

Läs hela artikeln i Recovered Fibre News.

Vår nya LP 50 EH är lanserad!

LP 50 EH finns i två motorvarianter, 22 och 37 kW. Den nya LP 50 EH [...]

Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till användning av cookies. Mer information

De cookie-inställningar på denna webbplats är inställda på "tillåt cookies" för att ge dig den bästa webbupplevelse som möjligt. Om du fortsätter att använda denna webbplats utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar på "Acceptera" nedan då samtycker du till detta.

Stäng